700 нови жилища вече в строеж в Residential Park Plovdiv

С официална церемония в четвъртък, 27.06.2024г., бе даден старт на строителството на Етап 2 в комплекс Residential Park Plovdiv. На символичната "Първа копка" присъстваха официални лица, гости, партньори, както и ръководителите на всички компании, участващи в реализацията на проекта. Припомняме, че това е първия по рода си комплекс от този тип, който успешно "извежда" автомобилите от междублоковите пространства, осигурявайки за тях огромен подземен паркинг. До него има достъп с асансоьр от всяка сграда и вход/изход откъм две различни улици, както и от основния градски булевард в близост.

Residential Park Plovdiv предоставя иновативни решения за бъдещето на градските жилища. Етап 2 беше планиран така, че да доразвие всички добри практики, използвани в реализацията на Етап 1. Строителството започва, след като вече сме продали повече от 190 апартамента на клиенти, повечето от които са собственици на имоти и в Етап 1. Това доверие от тяхна страна ще даде допълнителен стимул да изградим новата част без никакви компромиси с качеството и с максимално старание в посока задоволяване на редица съвременни специфични изисквания на купувачите на имоти ново строителство", коментира Иван Горанов, управляващ съдружник в Смарт Консултантс, партньор в реализацията на комплекса.

Общата РЗП на Етап 2 е над 100 000 кв.м., като в тях са предвидени паркинг на две подземни нива, над 41% зелени площи спрямо цялата територия на комплекса, близо 2 500 кв.м. обслужваща зона, около 10 000 кв.м. търговски площи и офиси и почти 700 апартамента. Сградите са общо 11 и се планира да бъдат построени в срок от 3 години.

Припомняме, че Residential park Plovdiv е най-мащабния строително - инвестиционен жилищен проект на Балканския полуостров и включва общо 60 бр. сгради, които се реализират върху собствен на инвеститора терен с площ от почти 200 декара. Заедно с неговото изграждане се реализира и проект за пътна артерия в кв. „Тракия“ с дължина над 600 метра, която ще осигури лесен достъп на гражданите на Пловдив до парк „Лаута“ и ще разтовари трафика по съседните улици, а заедно с това ще съкрати разстоянието и времето за придвижване между източната и западната част на квартала.

 

Сподели:

leaf photo

Имате въпроси?